Račun
Poteka avtorizacija ...
×
  • Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.

V maju 2017 mesec znanja v CČN Domžale - Kamnik


S ciljem povečevanja učinkovitosti ravnanja z odpadno vodo v CČN Domžale – Kamnik že vrsto let organiziramo strokovne seminarje in delavnice s področja čiščenja odpadne vode.
Med njimi so tudi brezplačna strokovna srečanja, ki smo jih projektno poimenovali Mesec znanja in za katere velja veliko zanimanje. Z njimi si prizadevamo na CČN povezovati znanje, dosežke, nove tehnologije in ljudi, ki razumejo pomen implementacije novih pristopov in rešitev v procese čiščenja odpadnih voda.

Tovrstno strokovno povezovanje je namreč pomembna podlaga za nadaljnje spremembe, zato smo v CČN tudi v letu 2017 z aktualnimi vsebinami izpostavili novosti, praktične rešitve in dobre prakse. Med predavatelji so bili izbrani in ugledni strokovnjaki z različnih področij, ki so slušatelje usmerili k boljšemu razumevanju bioloških procesov, kemijskih reakcij in tehnoloških zahtev za doseganje trajnostnih ciljev, kot je zmanjšanje tveganj za naše okolje.

V okviru Meseca znanja 2017 so tako v torek, 16. maja, na sedežu CČN Domžale – Kamnik na Študljanski 91 v Domžalah od 8. do 16. ure potekala predavanja na temo deamonifikacije kot naprednega postopka za čiščenje odpadnih voda z visoko koncentracijo dušika (podjetje GH Holding d.d.), uporabe kationskih emulzij v postopkih obdelave vode (podjetje Allied Solutions) ter MBBR tehnologije prihodnosti (podjetje Interchem / SC Tehnološki inženiring d.o.o.). Uvodoma sta udeležence nagovorila Marjan Šarec, župan Občine Kamnik, in Suzana Stražar, direktorica Urada za upravljanje z vodami z Direkcije RS za vode na MOP.

23. maja, pa so bile v istem terminu vsebine povezane z izborom učinkovitega sistema prezračevanja (podjetje Wilo Adriatic d.o.o.), meritev in naprednega vodenja procesov (podjetje Hach Lange d.o.o.) ter novih pristopov k projektiranju čistilnih naprav (podjetje Alpeng d.o.o.). Uvodna nagovora sta prispevala župan Občine Domžale Toni Dragar in prof. dr. Mihael J. Toman z Biotehniške fakultete Univerze v Ljubljani.


Print Friendly

O nas

JP CČN Domžale-Kamnik d.o.o.
Študljanska 91, 1230 Domžale, Slovenija
01/ 72 46 500
info@ccn-domzale.si

Povezave

© 2024 JP CČN Domžale - Kamnik. All Rights Reserved. Powered by Oblikovalnica